Nent sänder världscupen i Padel

NentPadel

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Racketsporten padel har snabbt seglat upp som en storfavorit bland entreprenörer och idrottare i Sverige. Bland annat köpte Henrik Persson Ekdahls padel-startup Playtomic nyligen upp Playven, en app som hjälper klubbar att hantera sina idrottsanläggningar.

Att padel är hett bland Breakits läsare bevisas inte minst av att det knappt har gått en vecka utan en padel-nyhet i vår skvallerspalt Off the record. (Om du är premium-prenumerant kan du läsa alla här – annars är det dags att signa upp sig.)

Men det är inte bara glada amatörer som spelar den hajpade racketsporten. Det finns även professionella spelare och nu berättar Nent att de exklusivt kommer sändaWorld Padel Tour i Norden mellan 2020 till 2023. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nent planerar att direktsända mer än 20 WPT-evenmang per år på Viaplay, samt ta fram och direktsända en egen nordisk turnering för amatörspelare, Viaplay Padel Open.

Återstår att se om det dyker upp några Breakit-kändisar i amatörturneringen.

Racketsporten Padel är en mexikansk uppfinning från 1969 med inslag från både tennis och squash. Oftast spelas matcherna som dubbel och sporten har idag 12 miljoner aktiva spelare i 78 länder, enligt International Padel Federation.

Läs mer