Toborrow tar in 10 miljoner från Marginalen – fortfarande utan vd

Toborrowfintech

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Storägaren tror på bättre tider.

Låneplattformen Toborrow har haft en skakig resa sedan starten 2014. Bolaget var välfinansierade redan från start, men har inte lyckats få fart på sin omsättning. Något som har medfört att de tvingats låna pengar från ägarna Marginalen AB och NFT Ventures.

Sofie Lundström, som var vd och medgrundare i Toborrow, lämnade bolaget i april förra året och den tillförordnade vd:n, Lina Arnesson, lämnade positionen i maj. Sedan dess har bolaget stått utan vd.

Nu rapporterar Di Digital att storägaren Marginalen skjuter till ytterligare 10 miljoner kronor i en investering. 

”Genom emissionen har bolaget säkrat en betryggande finansiering, vilket ger bolaget goda förutsättningar för att kunna vidareutveckla affären och ta fram nya erbjudanden till marknaden”, skriver Håkan Österberg, styrelseledamot i Marginalen AB och den som skött investeringen, till sajten.

Har valt att inte tillsätta ny vd

Han berättar också att det pågår ett större internt förändringsarbete i bolaget och att styrelsen har valt att inte tillsätta någon ny vd ännu. Att det också bara finns ett objekt listat på deras plattform ska också vara ett resultat av detta enligt Håkan Österberg.

“Under året ska givetvis antalet projekt öka”, skriver han.

Under 2018 omsatte Toborrow drygt 0,5 miljoner kronor med ett minusresultat på 27 miljoner. Bolagets grundare är Sofie Lundström, Andreas Thorstensson och Lyndon Dodd. 

Läs mer