Bezos fick mobilen hackad av Saudiarabien

Amazon
Bezos fick mobilen hackad av Saudiarabien

Jeff Bezos. Foto: AP Photo/John Locher.

Finwire / Breakit

Uppgifter i FN-rapport.

Amazons grundare Jeff Bezos fick sin mobil hackad av Saudiarabien. Det finns tillräckligt med bevis som styrker detta väntas det stå i en FN-rapport som ska publiceras på onsdagen, rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Stölden av stora mängder av data från Bezos mobil kom från en fil som skickades genom ett krypterat meddelande från kronprins Mohamed bin Salman. The Guardian var först ut med uppgifterna om att Saudiarabien och dess kronprins var involverat i hackningen.

En del av informationen som stals var meddelanden mellan Bezos och en annan kvinna medan han var gift. Otroheten fick plats hos tabloiden National Enquirer och slutade i en skilsmässa för Amazon-grundaren. Hur tidningen fick tag på informationen var vid tidpunkten oklart, men nu pekas alltså Saudiarabien ut att ligga bakom.

Företrädare för FN uppger att de är "djupt oroade" över uppgifterna och kräver en omedelbar utredning, uppger AP. 

Washington Post, som Bezos äger, var tidigare arbetsgivare åt den saudiska och regimkritiska journalisten Jamal Khashoggi. Han dödades i samband med ett besök till Saudiarabiens konsulat i Istanbul 2018.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER