SUP46 har hittat sitt nya kontor - hit ska startuphubben flytta

SUP46

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Det nya kontraktet är påskrivet och flytten är igång.

50 olika bolag flyttar samtidigt när SUP46 byter lokal. De behöver dock inte bära sina skrivbordstolar särskilt långt. Det nya kontoret ligger bara ett stenkast från det gamla – till och med på samma gata.

“Vi sökte en kreativ plats i hjärtat av Stockholm där vi kan inspireras och utvecklas. Sedan starten för två år sedan har vi lärt oss mycket kring våra egna och våra medlemmars behov. Det ser vi fram emot att kunna applicera när vi nu flyttar”, säger Jessica Stark, vd på SUP46 till Breakit.

SUP46 är någonstans mitt emellan en inkubator och ett kontorshotell. 50 bolag, bland annat det sociala fiskemediet Fishbrain och Instabridge, har sin verksamhet i bolagets lokaler. Utöver själva kontorsplatserna erbjuder startuphubben ett nätverk av investerare, olika event och kunskapsutbyte mellan entreprenörer.

Att flytten till Mood-kvarteret i centrala Stockholm kommer just nu är däremot ingen slump. Det tidigare kontoret var ett rivningskontrakt och nu har det blivit dags att flytta ut. Flyttförberedelserna har redan börjat och det gamla kontraktet går ut sista mars.

“Vi visste om det var ett rivningskontrakt från början. Det har gjort att vi har begränsat investeringarna i lokalen som arbetsplats. Från börjat hade vi också ont om pengar så då fick vi göra det mesta själva. Vi slog ned väggar och hade partaj där vi byggde möbler. Nu har vi en större verksamhet och en vanligt hyreskontrakt, så vi kan lägga både tid och pengar på en så bra arbetsmiljö som möjligt”, säger Jessica Stark.

Bolaget SUP46 startades i juli 2013 och omsatte nästan 10 miljoner kronor från starten fram till slutet av 2014 och gjorde under samma period ett rörelseresultat på 1,2 miljoner kronor. Bolaget har inte presenterat några omsättningssiffror för 2015.

Det nya kontoret på Regeringsgatan 65 är nästan exakt lika stort som de två gamla kontoren på Regeringsgatan 25 och 29. Någon expansion av antalet bolag är det alltså inte frågan om.

Den främsta skillnaden mellan det gamla och nya kontoret är att det är en samlad lokal. Tidigare hade bolaget två olika lokaler som låg vägg i vägg.

En annan viktig skillnad är att bolaget kommer ha ett tydligare fokus på att skapa en bra arbetsmiljö för sina medlemmar.

“Vi diskuterar jättemycket hur vi ska skapa en så bra arbetsplats som möjligt. Det handlar såklart dels om ergonomi men även ljudnivåer. En grej vi gör nu är att vi tydligare skiljer den allmänna mötesplatsen från medlemmarnas kontor. Vi kommer även att ha flera stängda kontorsrum för de bolag som föredrar det”, säger Jessica Stark.

AMF Fastigheter, som äger de nya lokalerna, välkomnar startuphubben.

"Vi är både stolta och glada över att SUP46 återigen har valt oss som samarbetspartner. Att de är med och formar även kvarteren runt Mood Stockholm tillsammans med oss är jättekul. Jag är övertygad om att de kommer att göra ett starkt avtryck", säger Mats Hederos, vd på AMF Fastigheter.

Läs mer