Elsa backas av Norrsken – tar in 20 miljoner kronor

Norrsken Foundation Elsa Hälsa
Elsa backas av Norrsken – tar in 20 miljoner kronor

Elsas medgrundare Pelle Almquist , Lars Alfredsson, Sofia Svanteson och Sebastian Evans.

Jon Mauno Pettersson

Redaktionschef

Elsa tar in riskkapital från bland annat Norrsken VC.

Elsa är ett företag som vill hjälpa kroniskt sjuka. Tanken är att du som är sjuk ska registrera dina levnadsvanor, mediciner och ditt hälsotillstånd i Elsas app för att bättre förstå hur din livsstil och medicin påverkar sjukdomen och behandlingseffekten. 

”Mina levnadsvanor påverkar effekten jag får på min medicin. Teknik och digital design gör nu informationen tillgänglig i handen på patienterna”, har bolagets vd och medgrundare Sofia Svanteson tidigare sagt till Breakit.

Nu rapporterar Di digital att bolaget – som inledningsvis fokuserar på ledgångsreumatism – tar in 20 miljoner kronor i riskkapital. Bland investerarna återfinns stiftelsen Norrskens riskkapitalgren Norrsken VC samt Noaber Foundation, Per Båtelson, Ahsan Amjad och Josefin Landgård.

Även tidigare investerare som Inventure från Finland och Crowberry Capital från Island fortsätter att satsa pengar i bolaget.

”Digital hälso- och sjukvård är väldigt intressant just nu och vi ser stor potential i området. Dessutom har Sofia på kort tid lyckats samla ett bra team”, säger Agate Freimane på Norrsken VC.

Tar betalt av läkemedelsbolag

Elsas affärsmodell bygger på att läkemedelsbolag betalar en avgift till Elsa för varje patient i appen som använder deras läkemedel.

Idag har Elsa tre amerikanska läkemedelsbolag som kunder, skriver Di digital.

Affärsänglar som Louise Samet, Hampus Jakobsson och Erik Byrenius har tidigare investerat i bolaget.

Elsa Science, som grundades 2017, omsatte 1,3 miljoner kronor med ett minusresultat på cirka 3 miljoner kronor under sitt senaste räkenskapsår.

Läs fler artiklar
LÄS MER