Hon lämnar IBM – blir Sverigechef för Microsoft-ägd konsultjätte

MicrosoftIBM

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Åsa Arvidsson kliver in som vd för konsultbolaget Avanade.

It-konsultbolaget Avanade, som ägs av Microsoft och Accenture, sysselsätter i dagsläget 27 000 konsulter världen över. Nu har bolaget fått en ny Sverigechef – Åsa Arvidsson.

Åsa Arvidsson rekryteras från IBM, där hon arbetat i 13 år.

”Avanade är inne i ett spännande skede med kraftig tillväxt. Det finns en stor potential att växa vår verksamhet i Sverige där behovet på marknaden av en partner som både kan tekniken och kan realisera affärsbehoven är stort. Det är en positiv förändringsresa, som jag ser mycket fram emot att vara en del av”, säger Åsa Arvidsson, VD Avanade Sverige, i en kommentar.

Bolaget har högt ställda mål och planerar att dubbla omsättningen fram till år 2020. I Sverige omsatte bolaget 156 miljoner kronor 2014, med ett positiv resultat på 15,6 miljoner kronor.

”Vår grund vilar på Microsofts plattformar, som vi är globalt ledande inom. På dem bygger vi lösningar som skapar affärsvärde med ökad konkurranskraft för våra kunder. Vår vision är att vare den ledande digitala innovatören”, säger Åsa Arvidsson.

Enligt Avanade själva arbetar bolaget aktivt med att öka antalet kvinnor inom it-sektorn. Via rekryteringen av Åsa Arvidsson samt rekryteringen av Kari Forsén, som samtidigt kliver in som ansvarig för Norden, är fyra av fem av de högsta cheferna inom bolaget i Norden kvinnor.

Läs mer