Storbanken Nordea investerar i Wrapp – följer Klarnas fotspår

Wrapp Nordea
Storbanken Nordea investerar i Wrapp – följer Klarnas fotspår

Wrapps grundare Hjalmar Winbladh Foto: Lars Pehrson / SvD

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

H&M och Klarna får sällskap av storbanken Nordrea som investerare i rabattbolaget Wrapp.

Det rapporterar sajten Di Digital. 

Breakit kunde tidigare i år avslöja att Wrapp tagit in 25 miljoner kronor i riskkapital från bland andra klädbolaget H&M och betalföretaget Klarna. I dagsläget erbjuder Wrapp rabatter och erbjudanden från ett hundratal varumärken.

Nu ser Wrapp ut att ha avslutat sin investeringsrunda med att plocka in kapital från storbanken Nordea. Totalt har det nu investerats 40 miljoner kronor i den senaste rundan.

”Vi hade en runda i höstas där vi tog in pengar från H&M och Klarna. Nu har vi fullföljt den rundan och tagit in Nordea”, säger Aage Reerslev, vd för Wrapp till Di Digital.

Wrapp har sedan tidigare ett samarbete med Nordea, som innebär att bankens kredit- och betalkort sammankopplas med Wrapps tjänst. 

”För oss är det en styrka att inte bara ha Nordea som partner utan också som delägare. Det gör att våra intressen linjerar ännu mer”, säger Aage Reerslev.

Wrapp lanserades 2011 med en tjänst gick ut på att användare kunde skicka digitala presentkort till varandra. Trots många användare och uppbackning från bland andra Creandum och Niklas Zennströms Atomico så lyfte aldrig bolaget.

I slutet av 2014 tvingades Wrapp skrota sin USA-satsning och har sedan dess startat om hemma i Sverige med en ny affärsmodell.

”Jag kommer att kunna berätta mer längre fram men just nu är allt fokus på att lansera vår satsning med Nordea,” sade Aage Reerslev till Breakit då.

Läs fler artiklar
LÄS MER