Sök

Annonssamarbete med SaveLend

Deras investeringar står stadigt – även när börsen svajar

Christopher Lembke

Kommersiell redaktör

Vill du slippa börsens svängningar, och hitta ett historiskt tryggt sätt att investera dina pengar?
Då kan fintechbolaget Savelend ha precis rätt lösning för dig.

Presidentvalet i USA, Brexit, handelskonflikter, vikande konjunktur och oroligheter i Mellanöstern. Efter börsens rekordår i fjol står vi inför ett 2020 som på papperet ser skakigare ut än på länge. Och för den som darrar lätt i knäna känns det kanske lite väl nervpirrande att kliva in med surt förvärvade slantar på aktiemarknaden.

Finns det möjligen ett annat sätt för att få pengarna att växa? En investering som kan ge bra avkastning även när börsen sviktar?

Förr eller senare kommer börsen att uppleva en ordentlig sättning som under finanskrisen 2007-08 igen

Jo, faktiskt! När Ludwig Pettersson startade företaget Savelend 2014 var det för att erbjuda ett alternativt och tryggt sätt för privatpersoner att investera.

Lösningen stavas: Krediter.

”Förr eller senare kommer börsen att uppleva en ordentlig sättning som under finanskrisen 2007-08 igen. Men det tillgångsslag som stod stabilt under hela den krisen var just krediter”, berättar grundaren.

Stabil och förutsägbar investering

I en kreditinvestering får man enligt honom en förutsägbarhet, stabilitet och diversifiering som är svårslagen. Historiskt sett har krediter stått stadigt, och Ludwig är övertygad om att Savelends portföljer också kommer göra det i svajigare börstider.

”Över en konjunkturcykel räknar vi med att ge en avkastning på mellan 7-9 procent, även om börs- och fondmarknaden kraschar.”

Ludwig Petterson.

Men, krediter är inte något som de flesta kanske hört talas om. Hur funkar det egentligen när man investerar via Savelend?

Jo, när du skapat ett konto och satt in dina pengar kommer de fördelas över drygt 100 krediter. Du väljer själv vilka kreditslag du vill fokusera på: inkassoportföljer, fakturaköp, företagslån, eller konsumentlån. Genom verktyget SmartInvest fördelas sedan dina tillgångar över ett brett antal kredittagare, för att göra din portfölj så diversifierad och trygg som möjligt.

När du investerar i krediterna gynnar du både småföretagare och privatpersoner som tar del av dem

”När du investerar i krediterna gynnar du både småföretagare och privatpersoner som tar del av dem”, berättar Ludwig.

Läs mer om hur det fungerar på savelend.se

Investerar med eftertanke

Under 2020 kommer Savelend dessutom erbjuda en ännu större volym av krediter, med allt från utländska krediter till andra valutor.

Enligt Ludwig ska man inte se krediter som sitt enda sätt att investera, utan snarare som ett komplement till en hälsosam portfölj.

Men att kunderna dras till Savelend under skakiga tider är tydligt för honom och kollegorna.

”När en sättning på börsen hägrar så börjar folk tänka efter mer kring sina pengar. För oss ökar snarare investeringarna när världsförhållandena blir otryggare. Och i år när det finns många makrofaktorer som kan påverka börsen ser vi ännu mer positivt på att erbjuda människor ett investeringssätt de kan känna sig lugna med”, avslutar han.

Gå vidare till savelend.se och se vilken avkastning du kan få

* Det finns alltid risker med att investera. Värdet i en investering kan både öka och minska, och den historiska nivån på en avkastning ger inga garantier för nivån på framtida avkastning.

Läs mer