Jon Mauno Pettersson blir ny redaktionschef på Breakit – Stefan Lundell kliver ner

BreakitRekryteringBreakit

Foto: Tobias Blixt

Breakit

Breakit

Jon Mauno Pettersson tar över som ny redaktionschef på Breakit.

Samtidigt tar Stefan Lundell, grundare och tidigare innehållschef, ett kliv tillbaka och blir reporter på sajten.

Breakit har sedan starten våren 2015 växt i snabb takt och är idag den ledande nyhetssajten för det nya näringslivet i Sverige. Sajten har idag runt 200.000 unika webbläsare i veckan, och växer i snabb takt. 

Nu tar Jon Mauno Pettersson, tidigare nyhetschef på Breakit, över som redaktionschef.

”Det känns såklart jättekul. Breakit är just nu i en väldigt spännande fas, där vi satsar stort på vår premium-journalistik, samtidigt som vi granskar och breakar nyheter. Det ska vi fortsätta med”, säger Jon Mauno Pettersson.

Jon Mauno Pettersson arbetade tidigare på Dagens industri, men lämnade tidningen tillsammans med Stefan Lundell och Olle Aronsson för att dra igång Breakit. 2018 vann han Guldspaden i kategorin ”Årets nytänkare” och i höstas släppte han boken Sveriges nya miljardärer (Natur & Kultur) tillsammans med Erik Wisterberg.

De senaste åren har han, tillsammans med Stefan Lundell, ansvarat för det redaktionella innehållet på Breakit.

”För våra läsare kommer det här skiftet inledningsvis inte innebära några dramatiska förändringar, förutom att det kommer att bli mer journalistik från Stefan Lundell på sajten”, säger Jon Mauno Pettersson.

Stefan Lundell, som alltså helt slutar som chef på Breakit men fortsatt är storägare och styrelseordförande, ser positivt på sin nya roll.

”Det känns kanon! Som entreprenör vill man inget hellre än att hitta människor som gör jobbet bättre än sig själv. Det är det här ett paradexempel på. Nu kommer jag köra på med det jag tycker är världens roligaste jobb: att vara reporter”, säger han.

Läs mer