Vostok pumpar in 170 miljoner i Mellanösterns svar på Hemnet

Vostok New Ventures
Vostok pumpar in 170 miljoner i Mellanösterns svar på Hemnet

TT/Dan Balilty

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Det svenska riskkapitalbolaget Vostok New Ventures, som är delägare i Avito, investerar 170 miljoner kronor i Propertyfinder.

Vostok New Ventures investerar motsvarande 170 miljoner kronor i Propertyfinder, som enklast kan beskrivas som Mellanösterns motsvarighet till Hemnet. Investeringen ger Vostok 10 procent av aktierna i bolaget. 

"Vi har lagt ned mycket tid på att hitta rätt nisch av marknadsplatser och i regionen och är glada över att teama upp med Michael och hans team på Propertyfinder", säger Per Brilioth på Vostok New Ventures.

Breakit kunde tidigare i höstas avslöja att de båda e-handelsveteranerna Pierre Siri och Henrik Persson backats upp med över 60 miljoner kronor från det svenska investmentbolaget Vostok. Planen var enligt Per Brilioth att investera pengarna i digitala marknadsplatser i länder i Mellanöstern och Nordafrika via investeringsplattformen Merro, där Michael Lahyani, grundare av fastighetssajten Propertyfinder är delägare. 

Merro hade då gjort tre investeringar, alla i radannonsbolag med fokus på MENA-regionen. Men exakt vilka bolag det rörde sig om var hemligt.

Investeringen innebär således att Vostok utökar sitt befintliga ägande i bolaget. 

Läs fler artiklar
LÄS MER