Sök

Efter konkursen – snart kan Cykelkrafts öde avgöras

cykelkraft

Foto: Istockphotos.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Senaste beskedet efter konkursen.

Konkurserna inom handeln har avlöst varandra under den senaste tiden. I dag, onsdag, kom beskedet om att Teknikmagasinet avslutar sin rekonstruktion och ansöker om konkurs. 

Cykelkraft är ett annat bolag som gick i konkurs i slutet av förra året efter att ha misslyckats med sin rekonstruktion.

Under 2018 växte Cykelkraft, som säljer cyklar samt tillbehör på nätet, med 75 procent och omsatte närmare 260 miljoner kronor. Svårigheter med att få in nytt kapital och problem med betalningar till leverantörer pekades ut som orsaker till konkursen. 

"Vi sitter i slutfasen"

Konkursförvaltaren Lars-Henrik Andersson flaggade redan vid konkursen för att det fanns ”visst intresse” från aktörer om att köpa hela verksamheten. 

Nu uppger han att processen är i slutfasen. 

”Vi har fått in ett antal bud men inget som är bindande. Men vi sitter i slutfasen och har sagt att i morgon är sista dagen att lämna in ett bindande bud”, säger Lars-Henrik Andersson till E-handel.   

Enligt sajten räknar konkursförvaltaren med att någon form av försäljning kommer att ske. Det är därmed oklart om en aktör köper hela verksamheten eller om Cykelkraft kommer att styckas. 

”Det rullar på. Men det är inte klart förrän det är klart”, säger Lars-Henrik Andersson. 

I slutet av december lämnade en annan aktör inom samma bransch, Cykelringen, in konkursansökningar. 

Läs mer