Brilliant Minds avslöjar temat på årets elitkonferens: Fågel Fenix

Brilliant Minds
Brilliant Minds avslöjar temat på årets elitkonferens: Fågel Fenix

Natalia Brzezinski, vd Brilliant Minds, Daniel Ek och Ash Pournouri. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Det ska techeventet handla om i år.

Brilliant Minds är Spotifygrundaren Daniel Eks och Ash Pournoris exklusiva konferens för världens techelit. När den gick av stapeln i juni förra året måste det ha varit en av de mest stjärnspäckade konferenserna i Stockholm någonsin. 

Barack Obama, Greta Thunberg, popstjärnan Cardi B och Snap-grundaren Evan Spiegel var bara några av stjärnorna som stod på talarlistan under temat “The Fluxability Quotient” och arrangerades på Grand Hôtel i Stockholm.

Breakit var tyvärr, tillsammans med annan media, portade då. Men vi lyckades – via en lyxig hotellfrukost – spana in åtminstone några av besökarna. Vi fick också, efter idogt journalistiskt arbete, få prata med den världsberömda svenska klimataktivisten Greta Thunberg och ta reda på vad som sades bakom de stängda dörrarna.

I sommar återvänder techfestivalen till Stockholm, och nu har temat avslöjats på Brilliant Minds hemsida. Och i år kommer det att handla om Phoenix, eller Fågel Fenix som det heter på svenska.

Historien om fågeln som dör var 500:e år och sen återuppstår är välkänd från bland annat grekisk mytologi, men exakt vad Brilliant Minds menar med det är lite oklart.

"Fenixen ska guida oss när vi skapar en ny historia om mänskligheten och teknologi, hittar fickor av ljus i dagens mörker och utforskar vår egen kraft att förvandla motgångar till passion", står det på eventets hemsida.

Återstår att se vad det innebär när konferensen drar igång senare i år.

Inför årets upplaga har ännu inga talare släppts.

Läs fler artiklar
LÄS MER