Twilfits vd Henrik Fischer har lämnat i det tysta

Twilfitretail

Otto Drakenberg tar över vd-rollen tillfälligt.

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

I oktober försattes underklädeskedjan Twilfit i rekonstruktion. Nu visar det sig att Henrik Fischer har lämnat sin roll som vd.

Kriserna i klädhandeln avlöste varandra under förra året. I början av oktober stod det klart att Twilfit hade 70 miljoner kronor i förfallna leverantörsskulder samt en skuld till moderbolaget R1 kapital på 32 miljoner kronor.

Bolagets ledning var då fast besluten om att ta sig ur krisen. 

”Jag tänker vända på varenda sten. Det innebär bland annat att vi vill stänga alla olönsamma butiker”, sa Twilfits styrelseordförande Otto Drakenberg till Market då.

Nu avslöjar Market att att bolagets vd Henrik Fischer har lämnat sin post i det tysta. Hans nya roll är konsult för bolaget, med inriktning på hyresfrågor.

Otto Drakenberg tar tillfälligt över som vd.

”Varför får Henrik svara på själv, men för mig har mycket klarnat under den pågående rekonstruktionen. Jag är säker på att vi kommer att vända på det här och bli lönsamma igen”, säger Otto Drakenberg, till Market.

Under förra året omsatte Twilfit 311 miljoner kronor med ett minusresultat på närmare 10 miljoner kronor. Kedjan har nu runt 370 anställda och 57 butiker i Sverige, samt e-handel.

Läs mer