Pokémon fortsätter att dra in miljarder fyra år efter succésommaren

Niantic spel
Pokémon fortsätter att dra in miljarder fyra år efter succésommaren

Foto: TT

Tobias Blixt

Reporter

Fortfarande ett av spelen som drar in mest pengar.

Spelutvecklaren Niantics supersuccé Pokémon Go tog världen med storm när det lanserades 2016. Det var så populärt att gräsmattorna slets ut i parker runt om i landet. Sedan lanseringen har vi i omgångar rapporterat om hur mycket de omtyckta små monstren fortsätter att dra in och de senaste siffrorna visar inga tecken på att spelets popularitet minskar.

De senaste siffrorna från analysbolaget Sensor Tower (via Gamesindustry) visar att 2019 var det bästa året för Pokémon Go hittills. Totalt 894 miljoner dollar, närmare 8,5 miljarder kronor, har spelet dragit in under året, vilket kan jämföras med de 832 miljoner dollar som spelet drog in under lanseringsåret.

Sensommaren en succéperiod

Sägas ska däremot att Pokémon Go lanserades i juli 2016 och därför bara hade ett halvår på på sig att dra in pengar det året. Analysbolaget App Annie har också rapporterat att spelet uppskattningsvis drog in 950 miljoner dollar under sitt första år.

Spelet landade också på en femteplacering över titlarna med högst intäkter totalt under året. Där det fick se sig slaget av det långlivade svenska spelet Candy Crush.

Gamesindustry skriver att augusti och september var spelets bästa månader inkomstmässigt sedan sommaren 2016. Under 2017 och 2018 hade Pokémon Go intäkter på 589 miljoner dollar respektive 816 miljoner.

Läs mer

Två grundare lämnar live-frågesuccén Primetime – tittarsiffrorna dyker

Pokémon Go har nått 1 miljard nedladdningar

250 miljoner i förlust – nu tvingas G-loot svänga om

Läs fler artiklar
LÄS MER