Sök

King-grundarnas kursade bolag Most lever vidare – ny ägare går in

MostKonkurs

King-grundaren Sebastian Knutsson är en av förlorarna i Most-konkursen.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

"Vi gjorde upp med en ny ägare i fredags".

Med hjälp av speljätten Kings grundare Sebastian Knutsson, Thomas Hartwig, Lars Markgren och Patrik Stymne har svenska Most investerat nästan 40 miljoner kronor i en teknik för att minska matsvinnet.

Men intäkterna har inte rullat in tillräckligt snabbt och i slutet av förra året tvingades bolaget i konkurs. Då hade företagsledningen under flera månader försökt att få in nytt kapital för att rädda bolaget.

Nu ser verksamheten ut att fortgå fast i ny regi. Most konkursförvaltare Anders Nilsson bekräftar för Breakit att han i fredags lyckades hitta en köpare.

"Vi gjorde upp med en ny ägare i fredags. Det lär innebära att verksamheten kommer leva vidare", säger han till Breakit.

Vem som köpt bolaget är däremot hemligt än så länge.

"Jag vill inte kommentera vem köparen är i detta skede, de kommer själva att inom kort gå ut med information. Det jag kan säga är att det är en svensk köpare och att verksamheten, som det ser ut, kommer att fortsätta", säger Anders Nilsson.

Övervakar containerleveranser

Most har tagit fram en molnbaserad lösning som gör att man i realtid kan följa containerleveranser. För till exempel fruktleverantörer är det ett stort problem att frukten förstörs under transporterna för att temperaturen eller luftfuktigheten är för hög.

Exakt hur mycket de fyra King-grundarna investerat i Most är oklart, men enligt en ägarförteckning i från september så ägde de tillsammans cirka 28 procent av det konkursade bolaget. 

Vid konkursen hade bolaget lån på drygt 10 miljoner kronor.

"Försäljningen innebär att det kommer bli i alla fall en viss utdelning till de som har prioriterade skulder", säger Anders Nilsson.

Vet du mer om affären? Tipsa mig på stefan@breakit.se

Läs mer