Startup i Linköping tar in runda till smarta hälsotester i hemmet

Dynamic Code Vinnova
Startup i Linköping tar in runda till smarta hälsotester i hemmet

Anne Kihlgren. Pressbild

Jon Mauno Pettersson

Redaktionschef

Statliga Vinnova investerar 3 miljoner i Dynamic Code.

Det Linköpingsbaserade bolaget Dynamic Code, som utvecklat hälsotester för hemmet, har tagit in en investering på drygt 3 miljoner kronor från den statliga myndigheten Vinnova.

Tanken är att pengarna ska användas till att utveckla ett nytt digitalt affärsområde, som bygger på att privatpersoner ska kunna genomföra hälsotest i sina egna hem och därefter få medicinsk uppföljning digitalt.

”Med affärsområdet Dynamichealthcare.se knyter vi ihop utveckling av användarvänliga hemtest, modern labbteknik, med den digitala vårdkedjan", säger Anne Kihlgren, vd för Dynamic Code.

Enligt bolaget innebär den nya satsningen att kunderna kommer kunna korta ned tiden från test till behandling. På tre dagar ska en person med exempelvis könssjukdomen klamydia kunna få hem ett provtagningskit, ta ett test, hämta sitt testsvar och därefter få ut ett e-recept. 

I dagsläget erbjuder bolaget helhetskonceptet för testerna klamydia, mykoplasma och bakteriell vaginos (bakterier i underlivet hos kvinnor). Planen är dock att redan under 2016 erbjuda e-recept och medicinsk rådgivning för fler tester samt till fler marknader.

Dynamic Code grundades 2000 av Anne Kihlgren och Björn Rosén.

Läs fler artiklar
LÄS MER