Sök

Vois baksmälla – 1 miljon användare kan ha exponerats i läcka

VoiTransport

Foto: Press / Elliot Nyhlin

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Men inget verkar ha läckt ut.

I november meddelade det svenska elsparkcykelbolaget Voi att de drabbats av ett dataintrång. En person hade tagit sig in i databasen och kommit åt kvitton från resenärer. 

Nu rapporterar Di Digital att läckan kan ha varit större än vad det först verkade som. Det framgår av en anmälan till Datainspektionen där Voi uppskattar att över 1 miljon kunder kan ha legat i riskzonen för att drabbas. 

Kristina Hunter Nilsson är kommunikationschef på Voi. 

”Vår interna utredning visar att inga kvitton faktiskt läckte ut, men bakgrunden till anmälan var att vi hade en sårbarhet i vårt system som uppmärksammades av en person utanför Voi”, skriver hon till Di.

Handlingarna har sekretessbelagts vilket gör det svårt att ta reda på vilken typ av information det rör sig om. Det ska dock ha funnits namn och mejladresser på vissa av kvittona. 

”Vi utvärderar kontinuerligt hur vi kan bli bättre på datasäkerhet och användarintegritet. Vi har vigt extra resurser som enbart ska jobba med de här frågorna för att förhindra att något liknande inträffar igen"; säger  enligt Kristina Hunter Nilsson. 

I början av november tog Voi in 820 miljoner kronor från bland annat Vostok new ventures och Balderton Capital.

Läs mer