Kry och Meds avbryter reklamkampanj – kan bryta mot lagen

KryMedsNätapotek

Marika Baltscheffsky, marknadschef Meds Foto: Press.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

"Vi har hört av oss till de profiler som fått utskicket för att återkalla dessa produkter."

Nätläkaren Kry och nätapoteket Meds har tvingats avbryta en pågående reklamkampanj där de skickat ut ett slags akut-kit till olika influencers, skriver DI Digital.

Bland annat har skådespelaren Happy Jankell och influencern Anitha Clemence fått lådan, som innehåller bland annat honung, snabbnudlar, presentkort till en streamingtjänst – och Alvedon, nässpray och halstabletten Strepsils. 

Och det är de tre sista produkterna som nu gör att kampanjen dras tillbaka. Enligt lag är det nämligen inte tillåtet att skicka gratisprover till andra än utbildade farmaceupter, apotek och personer som får skriva ut läkemedel. Det gäller även om läkemedlen är receptfria.

Meds som har gjort utskicken skriver i ett mejl till DI Digital att det hela var ett misstag och att värktabletterna, nässprayen och halstabletterna inte skulle ha skickats med.

"Vi har hört av oss till de profiler som fått utskicket för att återkalla dessa produkter. Vi tillser att våra skriftliga rutiner gås igenom med organisationen på nytt för att säkerställa att detta inte sker igen,” skriver marknadschefen Marika Baltscheffsky.

Läs mer