Otippade party-gänget, Lena Aplers dominans – och TV4-bossens olidliga mejlterror

Gimi Flattered Breakit off the record
Otippade party-gänget, Lena Aplers dominans – och TV4-bossens olidliga mejlterror

Breakit

Här är våra hetaste spaningar från veckan. Bekräftat och obekräftat – off the record.

Varje fredag ger vi er, våra betalande premiumläsare, något extra att njuta av inför helgen.  Kort sagt: Det du inte får läsa någon annanstans – off the record. Har du ett tips? Eller synpunkter? Mejla gärna oss på tips@breakit.se.

Ha en underbar helg, och tack för att du backar oss med din prenumeration!

Veckans pitchare: Philip Haglund

Efter att ha räddat kvar Uppsalas stolthet Sirius i fotbollsallsvenskan kan nyckelspelaren Philip Haglund nu fokusera fullt ut på sitt fintechbolaget Gimi. Enligt Off the records uppgiftslämnare står en ny finansieringsrunda högt upp på Philip Haglunds todo-lista som entreprenör. Dryga 10 miljoner har han redan säkrat från sina existerande ägare och nu ska han sälja in caset till nya investerare. Sirius-spelaren har riktigt bra fart på verksamheten, enligt våra källor, och det är ingen vågad gissning att den här finansieringsrundan landar på en ännu högre summa jämfört med den senaste. Då tog Philip Haglund in 30 miljoner kronor till Gimi.

Veckans diskodrottning: Lena Apler

17-nätverket är ett nätverk för de mäktigaste kvinnorna inom svenskt näringsliv. I veckan höll de gala och utsåg Karin Lindahl, vd och ägare till Indiska, till “näringslivets bråkigaste kvinna”. Off the record var tyvärr inte på plats men det har trots det nått våra öron att det knappast var några tråkmånsar som var med på festen. Det dansades hejvilt och dansgolvets stora stjärna ska ha varit Lena Apler. Dessutom uppstod spontana applåder och jubel när saker som pengar och ägande kom på tal. Något som brukar vara lite mer tabu även i näringslivet. 

Veckans partyduo: Henrik Persson Ekdahl och Sean Banan

Det har nått Off the record att ett ganska otippat gäng entreprenörer och kändisar brukar ses för att festa ihop i Marbella i Spanien. Spelmiljardären Henrik Persson Ekdahl bor som bekant i en lyxvilla bland andra tungviktare i Marbella. Där brukar han festa ihop med ett gäng bestående av bland annat Danny Saucedo, Mouna “Dr Mouna” Esmaeilzadeh, Alexander Pärleros, Ida Warg samt kanske mest oväntat – Sean Banan

 

Veckans trendsättare: Josefin Liljeqvist

Att sneakers är hett har vi vetat i några år. Men kan nästa steg vara hållbara sneakers? Entreprenören Josefin Liljeqvist berättade nyligen om sin satsning på herrskor av läder. Det speciella med skorna är att lädret kan spåras tillbaka till de specifika kor som har satt livet till vid tillverkningen. Hennes nästa drag är just sneakers – av älgskinn. De kan inte spåras till specifika älgar men till den skog där älgarna har levt. Nu ryktas det även om att Löwengrip-bolaget Flattered ska satsa på sneakers, inte av älgskinn men gjorda av hållbart material som går att återvinna. 

 

Veckans mejlterrorister: Anders Nilsson och Casten Almqvist

Vanligtvis brukar viktiga förhandlingar ske bakom lyckta dörrar. Men få har nog lyckats undgå den senaste veckans mediespektakel kring Telia och Comhems konflikt rörande sändningsrättigheterna för TV4. TV4-chefen Casten Almqvist och Comhem-bossen Anders Nilsson har fajtats inför öppen ridå. Och visst, vi förstår att ingen vill verka ”skyldig” inför miljontals tv-tittare. Men är inte den här typen av kommunikation och mejlbombning lite… pinsam?

 

Veckans dissare: Amer Mohammed

Att dissa företaget man söker jobb på kan vara ett framgångsrecept. I alla fall om man frågar Amer Mohammed. När han sökte jobb som digital chef på Coop berättade han att han inte handlar där eftersom han inte gillar kundupplevelsen.

”Bolaget ligger efter på flera fronter – medlemsupplevelsen är inte optimal och online är inte vad det borde vara”, säger han till Breakit.

Hur gick det då? Jo, han fick jobbet. 

Veckans stryktåligaste: Linus Kaasik 

Hermine Hold, som säljer håraccessoarer på nätet, skulle bli ett miljardbolag på fem år men gick i konkurs. Breakit rapporterade såklart om konkursen och skrev dessutom en analys om bolaget Nordic Tech House som var med och grundade Hermine Hold med rubriken ”Är det här nästa Löwengrip bolag som kommer att krascha.” Vilken entreprenör som helst skulle kunna surna till rejält över detta men Linus Kaasik som är en av Nordic Tech Houses grundare och Hermine Holds vd var förstående. Trots turbulensen dök han upp som paneldeltagare på Breakits frukostevent i början av veckan och delade med sig av sina erfarenheter kring tiden som varit.

Starkt tycker vi på Breakit!

Veckans avsked: Erik Wisterberg

Den här veckan sade vi adjö till vår reporter Erik Wisterberg. Han har valt att gå över till gammel-media (Svenska Dagbladet) – och det sörjer vi naturligtvis. 

Vi tackade av Erik i veckan med en alldeles egen startsida – fin va?

 

 

Läs fler artiklar
LÄS MER