Striden om TV4 kan nå ända upp till regeringen

Kinnevik TV4-Gruppen Media
Striden om TV4 kan nå ända upp till regeringen

Johanna Ekström

Reporter

“Jag kan stryka alla möten i kalendern om det behövs”, säger Kinneviks vd som vill få till ett möte med näringsminister Ibrahim Baylan för att diskutera konflikten mellan TV4 och Tele2.

Natten mot onsdag stängdes TV4 och C More av för en tredjedel av alla svenska hushåll, det vill säga alla som ser på tv via Com Hem. 

Skälet är att TV4:s nya ägare Telia och Com Hems ägare Tele2, inte har kommit överens om något nytt avtal om sändningsrättigheter.

Nu får konflikten ännu en dimension när vd:n för Tele2:s huvudägare Kinnevik, Georgi Ganev, vill få till ett möte med näringsminister Ibrahim Baylan för att diskutera konflikten. Det rapporterar Di. 

”Jag har full förståelse för att det här inte är en bra situation, och om det finns något som vi som huvudägare kan göra för att lösa upp den knuten, och inte bara för den här julen utan för alla jular framöver och se till att svenskarna kan kolla på tv på alla plattformar, så är jag villig att sätta mig ned och diskutera. Jag kan stryka alla möten i kalendern om det behövs”, säger Georgi Ganev, som även sitter i styrelsen för Tele2, till tidningen.

Nya möten har inte lett någon vart

Staten är delägare i Telia och ibrahim Baylan är den minister som ansvarar för de statliga bolagen. 

Under torsdagen hölls nya möten mellan parterna, som inte heller de ledde någonstans. Som en del av konflikten har TV4 stoppat all reklam från Tele2. 

TV4:s vd Casten Almqvist skrädde inte heller orden när han menade att Tele2 förstört tv-julen för en tredjedel av de svenska hushållen. 

Läs fler artiklar
LÄS MER