Sök

Robot ska lämna ut paket hos XXL

XXLe-handel

Johan Ljung, tf. Sverigechef XXL Foto: TT/Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Testar ny teknik för att möta kundernas efterfrågan.

Det blir populärare att köpa produkter online för att sedan själv hämta ut dem i butik. Det skriver butikskedjan XXL i pressmeddelande där de berättar att de nu har byggt en pick-up robot som ska ta hand om överlämningen av kundernas produkter. 

Roboten används på XXL:s varuhus på Hamngatan i Stockholm. Enligt XXL ska det fungera som så att roboten läser av kundens streckkod och paketet levereras till en lucka i butiken. Utöver roboten testar XXL även självscaningskassor och möjligheten att byta om för att avgöra om produkten behöver bytas eller inte direkt i butiken. 

“Handeln förändras oerhört snabbt och det är viktigt att vi möter våra kunders förväntan och önskemål här. Vi jobbar nu stenhårt för att skapa en kundupplevelse som är helt sömlös, med fokus på bra och högsta möjliga service, oavsett om du handlar i något av våra varuhus eller online. XXL:s pick-up robot och självscanningskassor är viktiga steg på vägen”, säger Johan Ljung, tillförordnad vd för XXL i Sverige.

För butikskedjan handlar förändringarna om att låta varuhusen och näthandeln ska samspela bättre med varandra.

“Att låta näthandeln och butikerna samspela är en enorm fördel både för XXL och för våra kunder, som snabbt får tag i precis de varor de vill ha”, säger Johan Ljung

Läs mer