Stjärnförvaltaren: Techbolaget som är mest spännande just nu

spel
Stjärnförvaltaren: Techbolaget som är mest spännande just nu

Carl Armfelt och Erik Sprinchorn. Foto Press

Tobias Blixt

Reporter

"De gör allting rätt."

Carl Armfelt är ena halvan av duon som driver Tin Fonder och en av Sveriges riktiga stjärnförvaltare. Det var han och Erik Spinchorn, andra halvan bakom Tin Fonder, som tidigare ansvarade för Ny Teknik-fonden hos Swedbank Robur. 

Duons nya fond Core Ny Teknik fokuserar på teknik, digitala varumärken och hälsa. I en lång intervju med Dagens Industri berättar Carl Armfelt om strategin bakom sina investeringar. Han lyfter även fram ett techbolag som han tycker är ett av de mest spännande just nu.

Det är den brittiska spelutvecklaren Frontier Developments som leds av David Braben. En spelstudio med lång erfarenhet inom spelbranschen, som gjorde avtryck med sina spel redan på 90-talet men som kanske framförallt är kända för spelserien Rollercoaster Tycoon under 2000-talets början.

”De gör allting rätt. Inom dataspel är det bolaget vi tycker är absolut mest spännande just nu”, säger Carl Armfelt. 

Med sina spel som exempelvis låter spelaren bygga sitt egna zoo eller en nöjespark verkar studion alltså ha fångat Tin Fonders intresse. Carl Armfelt passar också på att lyfta fram bolagets grundare och vd.

”De gör främst nischade management-spel. Grundaren David Braben är ett geni och en anfader inom sektorn. Han gjorde sitt första spel 1984, Elite, som var det första med 3D-renderad grafik.”

Carl Armfelt lyfter däremot fram att de gärna vill göra investeringar i Sverige.

”Det är roligare om vi kan investera i bolag i Sverige och i Norden. Det är där vårt hjärta och vår passion ligger, och det bidrar till att bygga svensk välfärd”, säger han till tidningen.

Läs fler artiklar
LÄS MER