Visma förvärvar Inyett

Inyett Visma fintech
Visma förvärvar Inyett

John Andersson, vd på Inyett. Foto: Pressbild

Tobias Blixt

Reporter

Affärssystembolaget Visma köper majoriteten av aktierna i Inyett.

Inyett är ett fintech-bolag som automatiserar kontrollen av betalningar och leverantörer, något som exempelvis hjälper företag att undvika bluffakturor. Det Helsingborgsbaserade bolaget jobbar idag i både Sverige och Norge.

Nu finns en avsiktsförklaring från Visma om ett förvärv som kommer att göra dem till majoritetsägare i Inyett. Affären förväntas slutföras i december i år, enligt pressmeddelandet.

“Vi är glada att välkomna Inyett till Visma. Inyetts unika tjänst och kunskap inom sitt verksamhetsområde kompletterar våra befintliga tjänster på ett utmärkt sätt, och tillsammans kan vi erbjuda ett bredare produktutbud för både nya och befintliga kunder”, säger Øystein Moan, vd för Visma-koncernen i pressmeddelandet.

John Andersson är vd på Inyett och kommenterar affären såhär:

“Visma är en branschledande aktör i Europa inom molnbaserade tjänster, och vi är väldigt stolta över att ha en så stark aktör som ägare av Inyett. Vi ser fram emot att accelerera i vår tillväxt och utveckling genom att vara en del av Visma, samtidigt som vi tillför ett ännu större värde till våra kunder”

Inyett grundades 2009 och under 2018 omsatte bolaget 29,4 miljoner kronor med ett resultat på cirka 1,9 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER