Ledarskifte i Volumental - Caroline Walerud slutar som vd

Volumental
Ledarskifte i Volumental - Caroline Walerud slutar som vd

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Nu ska 3D-bolagets grundare bland annat jobba med att ta in nytt kapital. Affärsutvecklaren Moritz Schiebold tar över som vd.

Volumental är ett av den svenska techscenens mest omskrivna bolag. Företaget har utvecklat en mjukvara för 3D-scanning som bland annat gör det möjligt att skapa produkter efter var och ens kroppsform. I dagsläget har Volumental exempelvis ett avtal med tyska Mykita om att göra skräddarsydda glasögon.

Caroline Walerud har varit med sedan starten 2012 och för drygt ett år sedan fick bolaget in 20 miljoner kronor i riskkapital från bland annat Moor Capital. Nu är det dags för nästa finansieringsrunda och det blir ett av Caroline Waleruds fokusområden när hon idag meddelar att hon slutar som vd. I stället tar en av Volumentals affärsutvecklare, Moritz Schiebold, över som vd. Caroline Walerud blir arbetande styrelseordförande på heltid.

”Moritz är en fantastisk ledare och jag känner mig helt lugn i att han blir vår vd från nu. Själv är jag peppad över att under 2016 få möjlighet att fokusera på styrelse- och strategiarbete, marknadsföring och finansieringsrundan”, säger Caroline Walerud i en kommentar.

Hittills har omsättningen i Volumental varit blygsam (1,5 miljoner kronor räkenskapsåret 2014) men nu är bolaget redo för en bred kommersiell lansering. I pressmeddelandet uppges att en sådan ska ske under det första kvartalet 2016.

Moritz Schiebold säger i en kommentar:

"I den här nya fasen ska jag och Caroline jobba tillsammans för att få Volumental att skala".

Volumental meddelar också att bolaget gjort tre nyrekryteringar - Lise Alm (tidigare Spotify), Ales Jurca (tidigare bland annat UCS Safesize) och Josef Grahn (tidigare Optonova). Dessutom flaggar Volumental för att bolaget nu ska rekrytera fem utvecklare.

Läs fler artiklar
LÄS MER