Börshajen biter ifrån: ”Det är dags för oss unga entreprenörer att engagera oss!”

Börshajen biter ifrån: ”Det är dags för oss unga entreprenörer att engagera oss!”

"Jag kommer göra allt i min makt för att stötta Hand in Hands arbete så mycket jag bara kan på precis alla sätt det bara går. Det tycker jag att ni också ska göra”, säger Andra Farhad, ambassadör för Hand in Hand.

Andra Farhad, kanske mer känd som Börshajen, har gjort sig ett namn genom sin passion för att sprida kunskap bland unga kvinnor att förstå ekonomi, att spara och att skaffa sig ett ”fuck off-kapital”. På sina stora finansevent Börshajen Academy, inspirerar hon och sprider kunskap – alldeles gratis – till stora skaror av entusiastiska åhörare.

”Kunskap är vägen till ekonomisk frihet – och jag vill demokratisera börsmarknaden”, säger Andra Farhad, som nyligen besökt Malmö och Göteborg för fulla hus. Här har hon samlat Sveriges experter inom privatekonomi och finans som generöst har delat med sig av sina bästa tips. Men Andras engagemang stannar inte där.

Jag är så glad för att Hand in Hand stöttar kvinnor som lever i fattigdom att våga starta egna företag, bli entreprenörer och försörja sina familjer

Sedan ett år är Andra ambassadör för non-profit-organisationen Hand in Hand, som arbetar med fattigdomsbekämpning genom entreprenörskap. Och nu vill hon uppmana andra entreprenörer att göra samma sak. Så här sa Andra efter sitt besök i Kenya och Hand in Hands verksamhet där:

”Jag är så himla stolt att få vara ambassadör för en organisation som gör skillnad på riktigt. Jag är så glad för att Hand in Hand stöttar kvinnor som lever i fattigdom att våga starta egna företag, bli entreprenörer och försörja sina familjer. De vill också vara självständiga, de behöver också ett fuck-off-kapital!”

En investering i människor

Hand in Hand devis lyder ”Hållbar fattigdomsbekämpning genom entreprenörskap” och genom en väl beprövad hjälp till självhjälpsmetod har Hand in Hand hjälpt nästan tre miljoner små företag att se dagens ljus. Det innebär att nära 20 miljoner människor har fått en förbättrad livssituation, då varje startat företag försörjer i snitt fem personer. Främst är det kvinnor som blir entreprenörer.

”Det är bäst att satsa på kvinnorna. De är ambitiösa och kan spara. Världsbanken har i sina studier visat att när en kvinna tjänar pengar går 90 procent till barn och familj, medan motsvarande siffra för män är ca 40 procent.”

Orden kommer från en av Hand in Hands grundare, den kände industrimannen Percy Barnevik, som har vigt senare delen av sitt liv åt organisationen. Han har sett den skalas upp och växa till den viktiga aktör den är idag. Percy är fortfarande engagerad i Hand in Hand men är också tydlig med sitt budskap:

”Nu är det dags för nästa generation att ta över. Och ingen organisation är bättre att stötta om man tror att människor själva har kraften och förmågan att förändra sina liv. Vi investerar i människor – och det är den bästa investering man kan göra om man vill vara med och förbättra världen. Särskilt om själv är entreprenör, driver företag eller jobbar i ett bolag som vill ta sitt sociala ansvar.”

”När kvinnor som levt i fattigdom tjänar egna pengar, får de också höjd status och makt över sitt eget liv” , säger Percy Barnevik.

Gör som Andra och Percy – starta företag med Hand in Hand i jul.

Vill ditt företag göra något verkligt meningsfullt inför julen? Hand in Hand har flera olika julpaket att erbjuda. Väljer ditt företag att bli Andelsägare i ett Byprojekt, får ni även möjlighet att köpa den unika foto- och receptboken Recipe for Change, till självkostnadspris, en julklapp som medarbetarna kommer att älska!

Julens viktigaste gåvor hittar du här

Läs fler artiklar
LÄS MER