Nu vill Barack Obamas nya techie ha dina bästa råd

Twitter
Nu vill Barack Obamas nya techie ha dina bästa råd

FOTO: FLICKR

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Efter att ha utsetts till president Barack Obamas nya digitala rådgivare uppmanar IT-veteranen Jason Goldman oss alla att komma in med handfasta tips.

Jason Goldman har en imponerande meritlista i techvärlden. Tillsammans med parhästen Ev Williams har han varit med och byggt upp först Blogger och Twitter och nu senast Medium. Det är också i en läsvärd bloggpost på Medium som han berättar om sin nya roll som särskild rådgivare till Barack Obama.

Presidenten har inrättat en särskild tjänst som "Chief Digital Officer". I sin nya tjänst kommer han bland annat att ansvara för den digitala strategin samt fortsätta arbetet som tidigare letts av Obamas medhjälpare Dan Pfeiffer.

I bloggposten på Medium uppmanar Jason Goldman alla som vill att komma in med förslag på hur USA kan bli mer digitalt och sammankopplat via olika online-tjänster. Via #socialcivics vill han att diskusionen ska starta.

"Jag kommer att läsa och iakta det sociala medier noga. Mest kommer jag att lyssna. Trost allt är det en stor del av mitt jobb", skriver han bland annat.

Goldman är den senaste i en rad av tech-stjärnor som tar steget till det politiska arenan. I höstas tog även tidigare Google-chefen Megan Smith posten som teknikchef för Vita Huset, samtidigt som David Recordon anslöt förra veckan som ny IT-chef.

Läs fler artiklar
LÄS MER