Sök

Studentkortets anställda portade från arbetsplatsen

Studentkortet

Foto: TT/Istockphotos.com

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Fortsatta problem i Christen Ager-Hanssen bolag.

Breakit har tidigare rapporterat om krisen i bolaget Studentkortet, Sveriges största rabattkort för studenter. Bolaget jagas nämligen av Skatteverket sedan de inte betalat sin skatt på flera månader.

Storägaren Christen Ager-Hanssen hävdade då att han inte visste vad det berodde på, men sa också att skulderna antingen hade betalats, eller att de var på väg att betalas.

Nu skriver Expressen att krisen i bolaget har förvärrats. Detta efter att anställda på Studentkortet inte kunde komma in på sin arbetsplats under måndagsmorgonen. 

Det visade sig att hyresvärden hade bytt lås på dörren och stängt ute bolaget från lokalerna. På dörren satt också en lapp som uppmanar personalen att kontakta Christen Ager-Hanssen.

Den exakta anledningen till att bolaget kastats ut är okänd enligt Expressen. Men en källa uppger att Studentkortet inte har betalat hyran. De ska däremot ha hittat ett tillfälligt kontorshotell dit verksamheten har flyttats.

Utöver problemen med kontoret så har Studentkortet fortfarande inte betalat in några skatter sedan augusti.

“Det är fortfarande 4,5 miljoner. Inga betalningar har inkommit”, säger kronokommissarie Mats Rosenqvist på Kronofogdemyndighetens specialverkställighetsteam till tidningen. 

Flera studentkårer uppges nu vara oroliga.

“Vi inhämtar information och kommer att fatta ett beslut angående samarbetet beroende på vilken information vi får. Studentnyttan är viktig för oss och nu behöver vi inhämta information och säkra leveranser av tjänster till våra studenter”, säger Martina Cederlid, ordförande i Stockholms universitets studentkår.

Studentkortet har också försökt byta namn till Addreax, men det bytet har stoppats av Bolagsverket. 

Expressen skriver att de har sökt Christen Ager-Hanssen för kommentarer, men att de inte har fått någon respons.

Läs mer