Sök

Sebastian Siemiatkowski: Det måste vi fixa inför en börsnotering

Klarnafintech

Sebastian Siemiatkowski, Klarna. Foto: Press

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Sebastian Siemiatkowski om framtiden.

Den svenska fintechjätten Klarna fortsätter att vinna mark och satsar för stunden bland annat i USA. Samtidigt finns en hel del utmaningar att hantera, som ökade klagomål och indragna reklamfilmer. 

En het potatis har varit frågan om en börsnotering.

Nu talar Klarnas vd och grundare Sebastian Siemiatkowski ut om bolaget och framtiden i en intervju med Di Digital. 

”Jag tror att en börsnotering absolut kommer att hända inom de närmsta åren. Men sedan är det alltid svårt att säga exakt när, beroende på till exempel marknadsförutsättningar”, säger Sebastian Siemiatkowski. 

Han tillägger samtidigt att fokuset just nu ligger på att skapa tillväxt i USA, vilket gör att Klarna kanske inte skulle ha kraft att samtidigt ladda för en notering. Klarna ska hittills ha lockat till sig flera miljoner användare på den amerikanska marknaden, 

Sebastian Siemiatkowski svarar svävande på frågan om en notering kan ske redan nästa år. 

”Det behöver det nödvändigtvis inte göra, men det skulle kunna göra det”, säger han till till Di Digital. 

Han spår att det framöver kommer att finnas intresse från aktörer som vill köpa upp Klarna, exempelvis från traditionella banker.  På frågan om hur han skulle känna om storbankerna visade intresse svarar Sebastian Siemiatkowski följande; 

”Min ambition är ju att bygga Klarna till att långsiktigt bli en av de största självständiga aktörerna. Men samtidigt har jag ett ansvar att tänka på aktieägarnas bästa, så det gäller att balansera det”. 

Läs mer