Tungt för Horsemeup: "Strukturerar om bolaget"

Horsemeupe-handel

Genrebild. Istock

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Ridbutiken på nätet går igenom en tuff period.

Bolaget Horsemeup, som numera marknadsför sig under varumärket Cheval Nordique, driver en av Sveriges största ridbutiker på nätet.

Horsemeup har sedan starten 2012 lockat till sig en rad tunga investerare, som riskkapitalbolaget Backingminds och Hemfridsgrundaren Monica Lindstedt.

Under förra året började dock tillväxten att hacka. Omsättningen sjönk till 13 miljoner kronor, från tidigare 15 miljoner kronor.  Skulderna ökade och bolaget backade 7 miljoner kronor, där bland annat lagernedskrivningar ska ha skett. 

Samtidigt drabbades Horsemeup av en tung förlust i år när bolagets grundare gick bort.  

Sarah Krusell tillträdde som vd under våren 2019. 

Nu visar färska uppgifter att Horsemeup har det jobbigt. Under de senaste månaderna har flera aktörer, bland annat grossister och leverantörer, vänt sig till Kronofogden eftersom de inte fått betalt av Horsemeup. 

Horsemeup tog in 7 miljoner kronor i början av det här året, och 11 miljoner kronor under förra året. 

Ska strukturera om bolaget

Enligt Kronofogden uppgår de aktuella kraven till 260.000 kronor. Det handlar om totalt 18 krav på betalningsförelägganden som inkommit under de senaste fyra månaderna, flera från Postnord. 

Den som klickar in på Cheval Nordique har mötts av meddelandet ”Stort tryck på sajten – räkna med ca 4-5 veckor i leveranstid”. Det meddelandet har nu tagits bort. 

Sarah Krusell, vd på Horsemeup, berättar att det varit en tuff tid för bolaget. 

"Med oförutsedda händelser som medfört att bolaget tillfälligt har avvikit från den inslagna kursen. Grundaren och vd:n gick mycket tragiskt bort, vilket är en drabbande händelse, inte minst i små bolag. Ägargruppen tittar just nu på att strukturera om bolaget", skriver Sarah Krusell till Breakit. 

Hon uppger vidare att flera av kraven hos Kronofogden blivit betalade och understryker att bolaget inte har något skuldsaldo. 

Läs mer