Sök

Dreams får efterlängtad licens – inleder Europa-satsning

Dreamsfintech

Henrik Rosvall och Karl Svantemark. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Sparappen Dreams vill expandera ut i Europa och bredda sitt produktutbud för att inkludera fondsparande.

Nu meddelar Dreams, tjänsten där användare kan sätta upp mål och drömmar att spara till, att deras helägda dotterbolag har fått licens som värdepappersbolag från Finansinspektionen, något som krävs för att erbjuda sparande i fonder. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Med den licensen i handen hoppas bolaget dessutom att expansionen ut i Europa ska bli enklare.

“Som värdepappersbolag behöver vi inte förlita oss på en samarbetspartner, utan kan vara precis så snabbfotade och innovativa som vi vill vara när vi nu går in i Europa”, säger Karl Svantemark som är vd i Dreams Securities AB.

Dreams meddelar även att de har genomfört två viktiga rekryteringar för det framtida arbetet med bolaget. Det är den nya finanschefen Elena Vallin, som ansluter från Klarna, och Lidia Oshylansky från Spotify som kommer att ansluta som bolagets nya produktchef.

Sedan tidigare är det också känt att Dreams tar in in 90 miljoner kronor i nytt kapital för att inleda expansionen. Vi vet också att den första anhalten i Europa blir Tyskland. 

I dag finns Dreams i Sverige och Norge. Bland ägarna hittar vi, förutom olika samarbetsbanker, även Vitamin Well-grundaren Martin Randel, Kings medgrundare Thomas Hartwig, Ålandsbanken, Storebrand, Lena Apler, liksom Peter och Anna Settman.

Under 2018 hade bolaget en nettoomsättning på närmare en halv miljon kronor. Samtidigt som de visar upp ett minusresultat på strax över 52 miljoner kronor.

Läs mer