Fingerprint vill in i bilen - har inlett samarbeten med fordonsbolag

Breakit - Fingerprint vill in i bilen - har inlett samarbeten med fordonsbolag

Breakit

Sensorbolaget Fingerprint Cards har tagit fram en lösning som gör det möjligt att använda bolagets fingeravtrycksteknik i bilar.

Det extremt snabbväxande teknikbolaget väntar sig kunna vidareutveckla tekniken och komma närmare en större kommersialisering under 2016 - men inga substantiella intäkter från fordonsindustrin väntas under året.

Fingerprint Cards, som är baserat i Göteborg, samarbetar med bolag i fordonsindustrin och kommer att visa upp sin teknik tillsammans med biltillverkare under det kommande året.

”Vi har etablerat en position som den ledande leverantören av fingeravtryckssensorteknologi för smartphoneindustrin. Baserat på dagens tillkännagivande vill vi lyfta fram fordonsindustrin som ett annat marknadssegment, där vår teknologi är väl lämpad. Vi ser fram emot att se demonstrationer av vår teknologi i fordonstillämpningar under 2016 tillsammans med världsledande bolag inom fordonsindustrin”, säger bolagets vd Jörgen Lantto.

Ett tänkbart användningsområde för Fingerprints sensorer i bilar skulle kunna vara att bilföraren kan låsa upp bilen eller starta motorn med hjälp av sitt fingeravtryck.

Fingerprint, som rusade våldsamt på börsen under 2015, omsatte under tredje kvartalet 964 miljoner kronor. Det var en uppgång på starka 1358 procent jämfört med tredje kvartalet 2014.

Rörelsevinsten för tredje kvartalet 2015 blev 346 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER