Svensk rymdchef rekryteras till teknikgrupp i norra Sverige

The Node Pole
Svensk rymdchef rekryteras till teknikgrupp i norra Sverige

Karin Nilsdotter till höger, Josefin Hedberg till vänster. Foto: Press.

Sara Lindmark

Reporter

Datacenterklustret The Node Pole förstärker sitt team med rymd- och innovationsprofilen Karin Nilsdotter.

The Node Pole är ett samarbetsprojekt mellan Luleå, Piteå, Boden och Älvsbyn. Syftet med organisationen är att marknadsföra Norrbotten som etableringsort för elintensiv verksamhet. Nu rekryteras rymdprofilen Karin Nilsdotter och industrikonsulten Josefin Hedberg.

“Jag är en stolt medlem av Node Pole-expeditionen och ser fram emot att attrahera och samverka med ledande företag som satsar på banbrytande teknik och digitalisering inom den snabbväxande datamarknaden”, säger Karin Nilsdotter i ett pressmeddelande.

Hon är en internationellt erkänd rymdpionjär och drivande i utvecklingen av kommersiell bemannad rymdfart i Sverige som medgrundare och vd för Spaceport Sweden. Vid sidan av sina rymduppdrag kommer Karin Nilsdotter alltså att jobba med strategisk affärsutveckling, framtidsstrategier och stärka Node Poles position på den globala teknikmarknaden.

Även Josefin Hedberg rekryteras som operativ chef. Hon har bland annat arbetat som projektledare för flera stora Volvo-projekt och driver en egen konsultbyrå.

“Det är fortfarande relativt få som vet just hur bred verktygslådan inom The Node Pole faktiskt är och den bredd av lösningar som vi kan skräddarsy inom regionen, inte minst i en rent tekniskt mening. Att vara med och ta tag om detta ska bli otroligt inspirerande” säger hon i samma pressmeddelande.

Läs fler artiklar
LÄS MER