Succé för Breakit – tog hem två prestigepriser

Breakit Breakit
Succé för Breakit – tog hem två prestigepriser

Olle Aronsson och Stefan Lundell. Foto: Anette Persson.

Johanna Ekström

Reporter

Det blev storslam för Breakit på Tidskriftsgalan under onsdagskvällen.

Vi på Breakit var nominerade i två kategorier på Sveriges Tidskrifters stora branschgala som gick av stapeln på onsdagseftermiddagen.

Dels var vår hållbarhetssatsning Breakit Impact Challenge nominerad som Årets Grepp, och dels i kategorin Årets utvecklare för vår egenutvecklade tjänst för annonsörer, Kundlycka.

Tyvärr knep fotbollstidningen Offside den första kategorin. De vann för sitt beslut att sluta med spelreklam. 

Men Kundlycka tog hem segern i hård konkurrens! 

Glädjeruset efter vinsten hade inte ens lagt sig när det stod klart att Breakits grundare Stefan Lundell och Olle Aronssons helt otippat tilldelades kvällens finaste pris: Sveriges Tidskrifters Stora Pris.

En kategori, där det inte fanns några nominerade, som delas ut till en person, en tidskrift eller ett företag som gjort betydande insatser för tidskriftsbranschen. 

Tidigare år har priset bland annat gått till Amelia Adamo, Patrik Hadenius, Sofia Wadensjö Karén och grundarna av Filter och Offside, Mattias Göransson och Tobias Regnel.

Så här löd motiveringarna:

Kundlycka: “I en tid av omvälvande förändringar har vinnaren tagit ett steg mot ökad transparens och snabbhet – något som inte bara leder till kundlycka, utan även har potential att inspirera en hel bransch att ta makten över sin annonsaffär”.

Sveriges Tidskrifters Stora Pris: “De lämnade sina trygga jobb på den stora tidningen för att skapa något helt nytt i en nisch som konkurrenterna hade missat. Genom att bryta ny mark utan att tappa den journalistiska kompassen visar de på möjligheter för digital journalistik, både publicistiskt och affärsmässigt. Det här är grundarna som lever som de lär och är transparenta med sina egna med- och motgångar. Så har de blivit inspirationskällor och förebilder, och har skapat sig trovärdighet i den bransch de själva har att bevaka.”

Läs fler artiklar
LÄS MER