Dejtingappen Trice populärast av fjolårets "Veckans Break?"

Tinder Trice snapchat
Dejtingappen Trice populärast av fjolårets "Veckans Break?"

F.v. grundarna Simon Lidén och Oscar Hentschel

Jonas de Lange

Reporter

Tjänsten som ska göra det lättare att ragga i mobilen var en av årets mest lästa på Breakit under 2015.

Varje helg presenterar Breakit ett nytt bolag under rubriken “Veckans Break?”. Då handlar det oftast om bolag som just har släppt sin första produkt eller tagit in mindre summor riskkapital. Av alla “Veckans Break?” från året som har gått ville flest läsa om dejtingappen Trice.

“Det känns jättekul såklart. Vi gör ju det här för att vi tror stenhårt på idén själva. Då är det extra roligt när andra är intresserade av vår idé”, säger medgrundaren Simon Lidén.

Han startade bolaget tillsammans med Oscar Hentschel när de båda studerade på Handelshögskolan i Stockholm.

Idén är att förenkla kommunikation i onlinedejtingvärlden genom att kombinera Tinder och Snapchat i en och samma app. Grundarna tror att folk har lättare att starta ett samtal om de har möjligheten att skicka bilder och inte bara text till varandra.

Sedan Breakit pratatde med bolaget i september har bolaget bland annat antagits till Springfields acceleratorprogram. Hur mycket pengar Trice har tagit in vill inte Simon Lidén kommentera men Springfield brukar initialt investera mellan 300.000 och 500.000 kronor.

“Det är väldigt kul att vi har kommit in, särskilt med tanke på att det är rekordmånga som har ansökt i år som jag har förstått det”, säger Simon Lidén.

Men valet var inte helt självklart, bolaget har fått välja bort andra potentiella investerare.

“Vi hade ett antal intressenter på gång under hösten. En av dem var Springfield. Så vi valde att gå på det spåret. De har ändå skapat sig ett visst namn i Sverige och har väldigt bra rykte. Vi såg antagningen som ett bevis på att vår idé har potential”, säger Simon Lidén.

Vad händer på Trice under 2016?
“Under hösten har vi jobbat mest med att ta in feedback från våra användare och är helt fokuserade på att göra tjänsten så bra som möjligt. Nu ska vi ta den feedbacken och göra faktiska ändringar i appen. Då kommer vi också att expandera arbetsstyrkan med ett par nya utvecklare”, säger Simon Lidén.

Läs fler artiklar
LÄS MER