MTG kan börsnoteras i USA – kan bli ett renodlat e-sportsbolag

MTG e-sport
MTG kan börsnoteras i USA – kan bli ett renodlat e-sportsbolag

Finwire / Breakit

MTG släppte en rad nyheter på tisdagsmorgonen.

På tisdagen släppte MTG sin kvartalsrapport, där bolaget redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar samtidigt en ökad förlust. Rörelseresultatet landade på -98 miljoner kronor (-13).

Resultatförsämringen jämfört med föregående period kopplas i rapporten till "säsongsvariationer både inom gaming och esport-vertikalen." 

I samband med rapportsläppet meddelade MTG även att bolaget genomför en översyn av strategin för gamingvertikalen, där spelutvecklarna Innogames och Kongregate.

"Översynen av strategin kan resultera i att gamingvertikalen ingår i ett Joint Venture (JV), i syfte att stärka dess position på marknaden eller att MTG helt övergår till att bli ett renodlat globalt esport-företag", skriver bolaget.

MTG öppnar bland annat upp för en börsnotering i USA.

"Vi har möjligheten att etablera MTG som en global ledare inom e-sportindustrin och vi kommer att öka takten i vårt värdeskapande genom att i högre grad kombinera och utvinna synergier i vårt ägande av de två starkaste varumärkena inom esport globalt, med hjälp av vår starka finansiella ställning och vår kommersiella expertis. Genom översynen av strategin kommer vi att överväga alla alternativ för att vår gamingvertikal ska realisera och skapa maximalt aktieägarvärde, och samtidigt analysera potentialen för MTG som ett renodlat globalt esport-bolag”, säger MTG:s koncernchef och VD Jørgen Madsen Lindemann.

MTG meddelar även att huvudkontoret i Stockholm kommer att bantas – rejält.

MTG:s aktiekurs steg med över 4 procent när börsen öppnade på tisdagen.

Här är hårda siffrorna från rapporten:

# Omsättningen uppgick till 1 066 miljoner kronor (1 027), en ökning med 4 procent mot föregående år.

# Ebitda-resultat blev -17 miljoner kronor (44).

# Rörelseresultatet blev -98 miljoner kronor (-13).

# Resultatet efter skatt för kvarvarande verksamheter blev -98 miljoner kronor (-43).

 #Resultat per aktie hamnade på -1,73 kronor (-1,16).

Läs fler artiklar
LÄS MER