Tesla fortsätter sin talangjakt – tusentals personer ska anställas

Breakit - Tesla fortsätter sin talangjakt – tusentals personer ska anställas

Foto: Ringo H.W. Chiu/TT.

Sara Lindmark

Reporter

Elbilstillverkaren Tesla kommer att inleda en rekryteringsoffensiv. Flera tusen ska anställas de kommande åren.

Konkurrensen om talanger inom techsektorn är redan stor och kommer sannolikt hårdna ytterligare. Tesla har de senaste fem åren gått från 899 till 14.000 anställda. De kommande fyra åren ska personalstyrkan växa med ytterligare 4.500 personer, skriver The Wall Street Journal (betalvägg).

För några veckor gick vd:n Elon Musk ut på Twitter med uppmaningen att söka till företagets team som arbetar med teknik för självkörande fordon. Han letade efter 100 personer men intresset ska ha varit så stort att företagets mejlbox fullkomligt svämmat över.

“Jag kommer själv att intervjua personer och avdelningen rapporterar direkt till mig,” skrev han till sina 3,1 miljoner följare.

Tesla är inte det enda bolag i Silicon Valley som satsar på bilteknik. Flera startups, bland annat det kinesiskt uppbackade Faraday Future, Karma Automotive och Atieva har lockat över anställda från just Tesla.

Samtidigt har traditionella biltillverkare börjat satsa allt mer på nya innovationer för att hålla fart med Apple och Googles satsningar på självkörande bilar.

Läs fler artiklar
LÄS MER