Carolin Solskär blir investerare – satsar på skjortor som ska passa alla

Nordic Tech HouseShesize

Carolin Solskär och Emmeli Marmander. Foto: Pressbild

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

Nordic Tech House innovationschef Carolin Solskär gör sin första privata investering och satsar i modebolaget Shesize.

I slutet av 2017 drog Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius igång Nordic Tech House tillsammans med Viktor Lundqvist, Linus Kaasik och Patrik Unevik.

Bolaget har beskrivit det som en startupfabrik där nystartade bolag fått hjälp med till exempel marknadsföring och programmering i utbyte mot aktier. 

För några månader stod det klart att Löwengrip lämnar styrelsen i Nordic Tech House. 

Bolagets innovationschef Carolin Solskär blev hösten 2017 ett känt namn i Sverige då hon tog initiativ till Metoo-manifestationen som engagerade tiotusentals människor runt om i Sverige att gå ut och demonstrera mot sexuella trakasserier. 

Hon blev även nyligen utsedd till årets IT-kvinna av konsultbolaget CGI. 

Nu gör hon sin första privata investering och satsar i det Boråsbaserade e-handelsbolaget Shesize som tillverkar och säljer skjortor som har storlekar som ska passa olika typer av kvinnokroppar. Det finns till exempel modeller för den som har smal midja men stor byst eller stor midja och liten byst. Bolaget drivs av Emmeli Marmander och lanserade nyligen sina produkter.

Carolin Solskär säger till Breakit att hon i och med investeringen kommer att äga 5 procent av bolaget. Hur mycket pengar hon går in med är hemligt. 

”Nordic Tech House har hjälpt bolaget med hemsidan och jag drev det projektet. Jag och Emmeli klickade direkt och hon är en person som jag verkligen tror på.”

Varför valde du att göra investeringen själv och inte via Nordic Tech House?

"Hon frågade mig privat och jag känner att det är kunskaper som jag besitter som bolaget är i behov av."

Hur ska du hjälpa bolaget?

"Primärt med strategisk rådgivning och affärsutveckling."

Kan du tänka dig att göra fler egna investeringar framöver?

"Ja, absolut. Jag tycker att det är enormt roligt att ta del av olika entreprenörers resor och det här är ett kul sätt att hjälpa till."

Enligt grundaren Emmeli Marmander är Shesize ambition är att skapa en lättillgänglig garderob där passform är den gemensamma faktorn. Under lanseringen introduceras det första plagget, The Signature Shirt, en skjorta i två färger och 35 storlekar.

Läs mer