Impossible Foods söker tillstånd i Europa

Impossible Foods mat
Impossible Foods söker tillstånd i Europa

Foto: Press.

Towe Boström

Reporter

Gör som konkurrenten.

Hajpen kring miljardvärderade Beyond Meat, som tillverkar växtbaserat kött, har varit hög under de senaste månaderna – och i våras meddelades planerna på att ge sig in på den europeiska marknaden. 

Nu blickar en riktigt tung konkurrent också mot  Europa. Det handlar om Impossible Foods, som framställer växtbaserad köttsubstitut. Bolaget har skickat in en ansökan till EU som tyder på att jätten planerar att börja sälja sina produkter i Europa, rapporterar CNBC.

Det handlar om ansökan om tillstånd för att få använda soja-leghemoglobin, som ska ha lämnats in i slutet av september. CNBC konstaterar att EU har hårda regler när det kommer till modifierad mat och att processen sannolikt kommer att dröja.

Impossible Foods har sedan tidigare lanserat sina produkter i Hongkong och Macao och jobbar med totalt 450 restauranger i Asien. I våras fylldes bolaget på kassan med närmare 3 miljarder kronor. Här ska inflikas att det totala investerade kapitalet under de senaste åren uppgår till runt 670 miljoner dollar. 

 

Läs fler artiklar
LÄS MER