Hemnet satsar på information om skolor – tar hjälp av Schoolparrot

Hemnet Schoolparrot Utbildning
Hemnet satsar på information om skolor – tar hjälp av Schoolparrot

Johanna Ekström

Reporter

"Helt avgörande för många som letar bostad."

Schoolparrot vill bygga något av ett Tripadvisor för skolor. Breakit berättade i våras att bolaget tog in 5 miljoner i externt kapital för att gasa. Plattformen lanserades i våras och har i nuläget fått in runt 3.500 omdömen och över 40.000 svar.

Nu inleder bolaget ett samarbete med Hemnet, som går ut på att bostadsspekulanterna även ska kunna se vilka skolor som finns i närheten och hur de rankas. Hemnet kommer hämta skoldata i realtid från Schoolparrots plattform.       

“Tillgängligheten och kvaliteten för skolor och förskolor är helt avgörande för många som letar bostad. Genom vårt samarbete med Schoolparrot kommer Hemnet att ge våra besökare en ännu bättre sökupplevelse”, säger Michelle Rea, produktchef på Hemnet i ett uttalande.

I dagsläget finns informationen om skolor på Hemnets områdessidor. På sikt är ambitionen även att man ska se avstånd till närmaste skola eller förskola på samma sätt som man idag kan se exempelvis avstånd till vatten för ett specifikt bostadsobjekt.

"Att bli leverantör åt Hemnet, exklusivt dessutom är otroligt stort för oss". 

“Hemnet är en perfekt samarbetspartner. Utbudet av skolor är mycket relevant för många som flyttar och det är också intressant att få redan på vad andra föräldrar och elever säger om skolor och dagis i ett område”, säger Eric Gisaeus vd och grundare av Schoolparrot.    

Transparens: Eric Giseus är även medgrundare till Breakit.     

Läs fler artiklar
LÄS MER