Sök

Efter vd-avhoppet – Nellys resultat rasar

NellyQliro-gruppene-handel

Anna Ullman Sersé lämnade vd-posten förra veckan. Foto: Press samt Istockphoto

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Qliros resultat tyngs av modebolaget.

Qliro Group släppte sin delårsrapport på tisdagsmorgonen.

Siffrorna visar att omsättningen sjönk till 624,6 miljoner kronor med en förlust på 12,7 miljoner kronor för Qliro Group.

Framförallt är det modebolaget Nelly – som tappade sin vd Anna Ullman Sersé så sent som för en vecka sen – som tynger resultatet. Rörelseresultatet minskade från 24 miljoner till 5 miljoner samtidigt som omsättningen steg med 7 procent.

"Den svenska marknaden har varit utmanande och Svensk Handel rapporterar att hela modemarknaden krympte under kvartalet", skriver Qliro Groups vd Marcus Lindqvist i rapporten.

"Nelly uppvisade dock åter tillväxt i Sverige. Nelly genomförde vissa större kampanjer vilket även planeras under resten av året."

Nellys kvartal påverkas också av engångskostnader på 5 miljoner rörande en uppgörelse med Postnord och kostnader för en avgående finanschef.

Försäljningen minskar för CDON

CDON som också är en del av Qliro minskar sin omsättning med 26 procent till 212 miljoner kronor men rörelseresultatet förbättras till en förlust på 0,9 miljoner kronor.

CDON görs om till en marknadsplats och Qliro uppger i rapporten att de externa säljarnas försäljning ökade med 66 procent under kvartalet.

Bolaget planerar att börsnotera sitt kreditmarknadsbolag under första halvåret 2020 – mer om det här.

Läs mer