Studenter använde Weld till att bygga Radiohjälpens julsajt

Breakit - Studenter använde Weld till att bygga Radiohjälpens julsajt

Mikaela Edri, Kelly Richardsson och Therese Davidsson Pajala

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Såhär i jultider är det läge att berätta om hur produkter från startups kan göra skillnad för människor som har det svårt. Här är ett exempel.

I höstas bjöds studenter vid Medieinstitutet i Stockholm in till en tävling. Uppdraget: Använd Welds publiceringsverktyg och bygg en kampanjsajt till Radiohjälpen.

För er som inte känner till Weld: Startupbolagets tjänst gör det möjligt för folk utan kodkunskaper att bygga en sajt. Bolaget tog tidigare i år en såddrunda från bland andra spelgurun Tommy Palm.

För det vinnande bidraget står Mikaela Edri, Kelly Richardsson och Therese Davidsson Pajala. Deras sajt Årets julönskning finns här, för den som vill ge en gåva till behövande. Resultatet blev så bra att Radiohjälpen valde att använda det på sin vanliga sajt - något som inte var tanken från början.

Juryn motiverar sitt val såhär: ”Teamet bakom vinnaren ’Årets julönskning’ har skapat ett mycket omfattande projekt med snygg grafik och med bra information. Stort plus för integrering med Facebook och Twitter.”

Welds vd och medgrundare Tom Söderlund är glad och stolt över resultatet.

"Deltagarna har verkligen använt sig av Welds möjligheter att snabbt och snyggt omsätta idé till färdig sajt. Jättebra jobbat av samtliga deltagare. Roligt också att Medieinstitutet och en rad andra utbildningsinstitutioner nu tar in Weld i undervisningen, som ett verktyg i digital produktion", säger han.

Läs fler artiklar
LÄS MER