Laget.se har hittat formen – "Vi går all in"

laget.se Sport
Laget.se har hittat formen – "Vi går all in"

Tobias Blixt

Reporter

Räknar med fortsatt vinst, samtidigt som bolaget expanderar.

Om du någon gång har varit involverad i en idrottsklubb känner du säkerligen till Laget.se.

Entreprenörerna Mikael Blix och Johan Berglund drog igång sin sajt för klubblag redan 2004. Varje lag får där sin egen hemsida, och tränare och eldsjälar kan sköta allt från kommunikation till medlem- och avgiftshanetering via plattformen.

Idag har sajten över 2 miljoner användare. Pengarna tjänar bolaget via annonser, men också i form av en premiumtjänst.

Efter några år av krympande omsättning ökar nu omsättningen för Laget.se. Förra året landade försäljningen på 13,8 miljoner kronor, samtidigt som bolaget visade svarta siffror i resultatet. 

Och det fortsätter att gå bra, enligt försäljningschefen Adam Stighäll.

Siffrorna för årets första åtta månader landade på en omsättning på 11,9 miljoner med en vinst på 2,5 miljoner kronor. En ökning med 21 procent mot samma månader förra året. Prognosen pekar också mot en vinst även för helåret.

“Vi räknar med att gå med 1,5-2 miljoner kronor i vinst och som en följd av det har vi nu tagit chansen att utöka teamet”, säger försäljningschefen Adam Stighäll. 

Han tror att förklaringen till vändningen är att man har en fokuserad kanal och att bolaget har vårdat de långsiktiga kundrelationer.

“Vi går all in mot målgrupperna idrottsfamilj och föreningsliv, där ska vi vara det bästa marknadsföringsalternativet”, säger han och fortsätter:

“Mer än 70 procent av våra annonsörer kommer tillbaka och vi ökar deras försäljning mot idrottsfamiljer och föreningsliv. Vi upplever också att många medier blivit kortsiktiga och glidit längre ifrån kundens affär, där försöker vi göra precis tvärtom.”

Laget.se grundades och ägs av Johan Berglund och Mikael Blix med kontor i både Stockholm och Örebro. Idag jobbar totalt 18 anställda på bolaget.

Johan Berglund och Mikael Blix har dock lämnat sina operativa roller på bolaget.

Läs fler artiklar
LÄS MER