Josefin Landgård satsar på Scientificmed – "Kan förlänga livet för cancerpatienter"

ScientificMed Hälsa för mig
Josefin Landgård satsar på Scientificmed – "Kan förlänga livet för cancerpatienter"

Josefin Landgård. Foto: Press/Istockphoto.

Towe Boström

Reporter

Kry-grundaren tar plats i Scientificmeds styrelse.

Det svenska bolaget Scientificmed vill förbättra cancerbehandlingar genom sin digitala plattform, som kan användas av både läkemedelsföretag, sjukvårdspersonal och patienter. Bland de tidigare investerarna återfinns familjen Leksells investmentbolag Bonit Capital och Adlibris-grundaren Fabian Fischer. 

Nu stärker Scientificmed upp styrelsen med Josefin Landgård som har en bakgrund som medgrundare och vd för nätläkaren Kry. I dag är hon entreprenör och ängelinvesterare. 

”Jag engagerar mig i Scientificmed för att det är otroligt spännande att man med digitala verktyg kan förbättra och förlänga livet för cancerpatienter. Bolaget har en gedigen kompetens och erfarenhet och är i färd med uppskalning som jag gärna vill vara med och bidra till”, säger Josefin Landgård.

Martin Olovsson går också in i styrelsen. Han har en bakgrund inom Astrazeneca och är idag vd och medgrundare för företaget Ondosis, som utvecklar en plattform för uppkopplad medicinering.

Enligt Scientificmed är den vässade styrelsen ett led i att möta den ökade efterfrågan på marknaden. Jan Fjellström, vd och medgrundare av Scientificmed, uppger att de nya styrelsemedlemmarna tecknar optioner i bolaget. 

"Det är glädjande att vi har lyckats knyta dessa erfarna personer med ett brett kontaktnät till bolaget och som kan hjälpa oss att vidareutveckla verksamheten med fokus på kommersialisering och internationalisering". 

Under 2018 omsatte bolaget runt 5 miljoner kronor med plus minus noll i resultat. 

Läs fler artiklar
LÄS MER