Northzones Voi-konkurrent Tier tar in 600 miljoner: "Extremt glada"

Voi Tier Elscooter
Northzones Voi-konkurrent Tier tar in 600 miljoner: "Extremt glada"

Foto: Press

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Trycket ökar i elscooter-racet.

Det gasas på alla håll och kanter i den tungt riskkapitalbackade elscooter-branschen.

I förra veckan gick Bird ut med att de hade plockat in 2,7 miljarder kronor i riskkapital i en runda som leddes av Sequoia och CDPQ. 

Nu berättar också tyska Tier att de plockar in färska pengar. Närmare bestämt 60 miljoner dollar – motsvarande nästan 600 miljoner kronor. Rundan leds av Mubadala Capital och Goodwater Capital, men även svenska Norhtzone fortsätter att pumpa in pengar i elscooter-satsningen.

Vd:n och grundaren Lawrence Leuschner döljer inte sin förtjusning över de nya investerarna i ett pressmeddelande om den nya rundan.

"Med deras långa erfarenhet av att stötta entreprenörer inom konsumentteknik på olika marknader, kommer de att hjälpa oss att accelerera våra expansionsplaner och sprida mobilitetsrevolutionen till största möjliga antal användare över hela världen", säger Leuschner.

Pengarna ska Tier använda till att öka expansionstakten i Europa. I dagsläget finns Tier i 40 städer i 12 länder – bland annat i Stockholm.

Nyligen lyckades man också bräda den svenska elscooter-satsningen Voi och ro hem ett avtal med den norska motsvarigheten till SL.

Totalt har Tier nu tagit in 92 miljoner dollar.

Vill du veta mer om de olika elsparkcyklarna som finns på gatorna i Sverige? Läs Simon Strands stora test här.

Läs fler artiklar
LÄS MER