Storytel slår prognoserna: "Ytterligare en fantastisk milstolpe"

Storytel
Storytel slår prognoserna: "Ytterligare en fantastisk milstolpe"

Jonas Tellander, vd Storytel. Foto: Press

Finwire / Breakit

Första kvartalet med över 1 miljoner betalande lyssnare.

Ljudboksspecialisten Storytel hade i genomsnitt 1 014 400 betalande abonnenter i tredje kvartalet, vilket är en ökning med 126 900 abonnenter jämfört med andra kvartalet. Utfallet var något högre än bolagets prognos om 1 005 000 betalande abonnenter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Streamingintäkterna landade på 399 miljoner kronor i tredje kvartalet, en ökning med 43 procent jämfört med samma kvartal i fjol. Det var också något högre än bolagets prognos på 395 miljoner kronor.

"Storytel överträffar prognosen för perioden, både intäktsmässigt och sett till abonnenttillväxt, med en stark tillströmning av kunder som tagit oss förbi ytterligare en fantastisk milstolpe", säger Storytels vd Jonas Tellander. 

"För första gången i vår historia kan Storytel redovisa ett kvartal med ett genomsnitt på över en miljon betalande kunder. Jag är otroligt tacksam och ödmjuk inför det fantastiska gensvar som vi får varje dag från människor i alla delar av världen som älskar berättelser", säger Storytels vd Jonas Tellander.

Storytel passerade den 12 augusti milstolpen en miljon betalande kunder.

Läs fler artiklar
LÄS MER