Tim Cook tror att smartphone–försäljningen boostas av 5G

Apple smartphone
Tim Cook tror att smartphone–försäljningen boostas av 5G

Tim Cook, vd Apple.

Finwire / Breakit

Men tänker inte satsa på egen kryptovaluta.

Apples vd Tim Cook är inte oroad över Iphone-försäljningen då han förväntar sig se en ny tillväxtcykel inom smartphonebranschen. Det sade han i en intervju med franska tidningen Les Echos, enligt Bloomberg News.

Smartphoneförsäljningen har på senare tid gått in i en mer mogen marknadsfas men kan få ett uppsving från 5G-tekniken.

Under intervjun nämnde Tim Cook ett antal andra Apple-relaterade punkter, inklusive skattedispyten med EU. Cook sade att han tror att Apple betalar sina skatter på rätt plats men tillade att om det behövs ett system för att bestämma var skatten egentligen ska betalas bör detta lösas med OECD-länderna.

Även kryptovalutor kom på tal och där fastslog Apple-chefen att företaget inte planerar en egen valuta.

Cook uttryckte däremot ett större intresse för videostreaming där han hoppas att Apple blir en av vinnarna. Han sade också att sporträttigheter övervägs även om det för stunden inte finns några planer på att köpa inom det segmentet.

I intervjun avslöjade Cook också att Apple överväger att expandera sitt kreditkortserbjudande till andra länder bortom USA.

På frågan om handelsbråket mellan USA och Kina svarade Cook att han förväntar sig en lösning och att båda länder så småningom avstår tullhöjningar.

Läs fler artiklar
LÄS MER