Mikael Persbrandt blir investerare – ska satsa miljoner i startups

Mikael Persbrandt blir investerare – ska satsa miljoner i startups

Foto: Roger Vikström/ TT

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Mikael Persbrandt har beslutat sig för att bli riskkapitalist. Tillsammans med affärsmannen Tommy Jacobson ska skådespelaren nu investera miljonbelopp i startups.

Tillsammans med investeraren Tommy Jacobson, som via investmentbolaget Varenne investerat i bolag som Zound Industries och den digitala tv-tjänsten Magine, har Mikael Persbrandt startat investmentbolaget 13. 

Det rapporterar Di Digital.

Enligt den prisbelönta skådespelaren själv kommer bolaget att investera en eller ett par miljoner i nystartsbolag inom musik, teater och film.

“Jag har fått frågan om att fronta en massa olika saker. En parfym, några underkläder. Jag har aldrig tänt till på det där. Mitt insteg i affärslivet måste bygga på lust och nyfikenhet. I mötet mellan kulturen, det digitala, film och musik känner jag att det finns jäkligt spännande saker”, säger Mikael Persbrandt, till Di Digital.

Persbrandt pekar bland annat ut den svenska spelindustrin, som fostrat bolag som Mojang, King och Dice, som en intressant sektor.

“I förrgår spelade jag Battlefield i flera timmar. Och vi har ju flera svenska spelbolag. Att få vara med i en sådan verksamhet vore fantastiskt. Tanken svindlar ju var de spelen är om bara tio år”, säger Mikael Persbrandt.

Övriga partners i investmentbolaget är, förutom Tommy Jacobson och Mikael Persbrandt, Jimmy Johansson och Mathias Rosenqvist. 

Läs fler artiklar
LÄS MER