24Storage fyller kassan med 128 miljoner – och siktar på börsen

24 Storage Digitalisering fastigheter
24Storage fyller kassan med 128 miljoner – och siktar på börsen

Fredrik Sandelin, vd 24Storage.

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

"Det som skiljer oss från konkurrenterna är att vi har digitaliserat hela kundresan."

I augusti förra året kunde vi rapportera att förrådsbolaget 24Storage hade plockat in 80 miljoner kronor – det bara ett och ett halvt år efter att de fyllt kassan med 250 miljoner.

Och nu är det dags igen. DI Digital rapporterar att bolaget har tagit in ytterligare 128 miljoner i riskkapital och nu gör sig redo för en börsnotering.

"Men vi har ännu inte tagit beslut ännu", säger vd:n Fredrik Sandelin till Di Digital.

Den här gången har bland annat grundaren Michael Fogelberg och Staffan Persson skjutit in pengar som ska användas till att investera i nya anläggningar. Planen är att öppna 3-5 varje år de närmaste åren.

Till skillnad från andra lagerföretag fokuserar 24Storage mer på teknik och digitala lösningar. Istället för att ha bemannade förrådslokaler har man satsat på en centraliserad kundtjänst – kunderna sköter sedan sin ärenden helt digitalt. 

Omsättningen i bolaget steg förra året med över 60 procent till 57 miljoner kronor och bolaget gjorde en förlust på 14 miljoner kronor.

"Resultatet hänger ihop med hur mycket vi skriver upp värdet på fastigheterna" säger Fredrik Sandelin som bara suttit på vd-posten sedan januari i år.

"Vi skrev inte upp det lika mycket under 2018 jämfört med året innan.

Transparens: Staffan Persson är även investerare i Breakit.

Läs fler artiklar
LÄS MER