Sök

Adam Neumann lämnar vd-posten i Wework

WeWork

Adam Neumann, vd WeWork Foto: TT

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Har varit satt under hård press.

Grundaren Adam Neumann lämnar vd-posten i Wework. Det rapporterar Wall Street Journal om på tisdagskvällen. Han kommer dock att sitta kvar som styrelseordförande.

Beskedet kan vara slutpunkten på en riktigt dålig måna för kontorsuthyraren Wework. I augusti meddelade bolaget att det planerade att ansöka om en börsnotering.

Men efter att investerare kikat närmare på bolagets finanser har värderingen sjunkit från 45 miljarder dollar till något mer modesta 15 miljarder dollar.

Framförallt finns det frågetecken runt hur bolaget ska kunna vända de stora förlusterna och det starka grep som grundaren har haft över bolaget.

Som lök på laxen publicerades en artikel i Wall Street Journal förra veckan som visade upp en mindre smickrande bild av Adam Neumann. Grundaren framställdes som en hårt festande marijuanarökande playboy som tog irrationella och oförutsägbara beslut.

Så sent som igår rapporterade vi att storägaren Softbank, som investerat 11 miljarder dollar i Wework, ville bli av med Neumann.

För mer om hur det gick till när Softbank investerade i Wework – allt började under en berömd taxiresa – lyssna på Breakits podcast.

 

Läs mer