Så gjorde Breakit arbetsplatsen klimatsmart – och skrotade köttet: "Väldigt enkelt"

Breakit Impact Challenge
Så gjorde Breakit arbetsplatsen klimatsmart – och skrotade köttet: "Väldigt enkelt"

Carin Roeraade

Impact-ansvarig

Eventchefen: "Kändes som en självklarhet"

Breakit Impact Challenge pågår just nu och deltagarna håller den här veckan på med Steg 2 som handlar om att skapa en mer klimatsmart arbetsplats. Det innebär bland annat byte till grönt elavtal och källsortering, men även om maten som företaget bjuder på vid officiella tillställningar. Vi på Breakit bestämde oss för att enbart servera vegetariskt på våra events. 

Olivia Lindström är Breakits eventchef:

"Jag ser på det så här. Vi serverar cirka 3000 måltider till våra besökare under ett år. Det är väldigt många människor vi kan påverka. Därför kändes det som en självklarhet att ta det beslutet under förra Breakit Impact Challenge."

Har det varit svårt att byta till enbart vegetariskt? 

"
Inte alls. Det är väldigt enkelt att få väldigt god vegetarisk mat idag oavsett om du väljer att beställa mat från en cateringfirma eller direkt från restaurangen."

Har det krånglat till något? 

"Det har faktiskt snarare blivit lättare för oss att hantera ”specialkost-beställningar” nu. Tidigare stod vegetarisk kost för ca 80-90 procent av de anmälda specialkost-beställningarna. Idag blir det därför lättare för både oss och restaurangen då fokuset endast ligger på de personer som är allergiska. Dessutom tycker jag att det känns förlegat att man 2019 ska behöva anmäla ”specialkost” för att få vegetarisk mat. Det ska givetvis vara det första alternativet."

Hur har deltagarna reagerat? 

"Inga nämnvärda reaktioner. De besökare som kommer till Breakits events är generellt väldigt medvetna så jag tror faktiskt att många ser det som en hygienfaktor snarare än en innovation."

Våra 240 deltagande företag i Breakit Impact Challenge kämpar på med det här steget just nu!

 

Läs fler artiklar
LÄS MER